Sitges carnaval: Rio de Janeiro, maar dan in Europa

In Europa, Evenementen, Ontdek, Spanje by LeenLeave a Comment

Praalwagens, schaarsgeklede dames met veertooien, sambadanspasjes, ronkende beats en een bruisend nachtleven. Neen, dit is geen Rio de Janeiro, maar Sitges carnaval. Hippe jonge Barcelonezen zakken massaal af naar Sitges carnaval om te feesten tot de vroege uurtjes. Als je dus geen geld of tijd hebt om naar Brazilië te reizen: geen nood, in Europa kan je ook lekker carnaval vieren. En dat zónder slagermuziek of een aanval op je portemonnee, hoe chill is dat?

Sitges Carnaval: pluimen, bling en travestie

Sitges carnavalOndanks de koude zie je tijdens de parade dames in bikini, met een overdaad aan pluimen en de meest kunstige make-up aangebracht. Vergeet vooral niet om zelf een leuke outfit mee te nemen, want niet alleen de parade is een pareltje, maar ook zeker het jonge volk dat daarna gekostumeerd doorheen de straten loopt. Een lust voor het oog dus op de route, maar zeker ook ernaast. De paraderoute loopt doorheen heel de stad en de jury zit op de strandboulevard. Dus als je de danspasjes wilt meenemen, is dat dé plaats om te staan!

 

Sitges buiten carnavalseizoen

Carnaval BarcelonaSitges is niet alleen tijdens carnaval de uitgelezen plek om te feesten, ook buiten seizoen is het een gekende hotspot voor jonge Barcelonezen en Catalanen. Sitges kent internationale faam onder de homogemeenschap, maar ook onder de surfers. En wat beide bevolkingsgroepen graag doen is een feestje bouwen, dus ’s nachts ontpopt dit dorpje zich tot een heus feestparadijs.

Overdag kan je flaneren op de boulevard, de trappen van het fort bestijgen, winkelen, een tapasbuffet verorberen, of lekker languit in het zand chillen of je surfboard’s beste kant laten zien. Sitges is overigens ook erg gekend onder filmliefhebbers, want rond oktober kan je er naar het filmfestival. Dit filmfestival specialiseerde zich rond fantasy en horror.

 

Meer ontdekken over Spanje of Catalonië? Ontdek tijdens je reis andere Catalaanse dorpen en steden. Om je honger te stillen in de winterperiode, schuif je de knietjes onder tafel tijdens de winterbarbeque: Calçotada.[/x_columnize]

Spread the love