street art

Gratis openluchtmuseum met graffiti in Sao Paulo

In Brazilië, Locaties, Zuid-Amerika by LeenLeave a Comment

  • graffiti in Sao Paulo
  • Beco de Batman
  • Beco de Batman

Je kunt een dure street art tour boeken om graffiti in Sao Paulo te bekijken, of even dit berichtje lezen en gratis de gaafste plek van Sao Paulo ontdekken! Verscholen in het hart van Vila Madalena, ligt het kleine wandelstraatje. Propvol graffiti verbindt dit straatje Rua Harmonia met Rua Medeiros de Albuquerque. Dat wandelstraatje heet Beco do Batman: het gratis openluchtmuseum met graffiti in Sao Paulo.

Geschiedenis van de naam: Beco de Batman

De oorsprong van de naam, Beco de Batman, brengt ons terug naar de beginjaren van de graffiti, meer bepaald naar 1980. Toen schilderde een kunstenaar zijn versie van Batman op een muur. Dit trok vele andere kunststudenten aan om hetzelfde te doen. Ondertussen zijn we ruim 30 jaar verder en kan je nog steeds grote en kleinere muurtekeningen bezichtigen. Met een onregelmaat worden ze vervangen. Laat je verrassen door de kleurrijke vormen en kleuren, met hier en daar een vleugje tropische invloeden  in dit kleine, maar oh zo fijne straatje.

Honger gekregen?

Wandel via de Rua Aspicuelta zuidwaarts. Je komt er vele lunchrooms en barretjes tegen, ook in Rua Mourato Coelho. Wij aten een heerlijk hapje in 12 Buerger & Bistro (ook vegetarisch mogelijk!).

Hoe geraak je bij de hotste graffiti in Sao Paulo?

Metro: Faria Lima (gele lijn) en dan eigenlijk noordelijk wandelen of Metro Sumare (groene lijn) en zuidelijk wandelen.

 

 

Street art fan? Meer leuke spots in Sao Paulo kan je hier vinden. Uiteraard zijn er op onze Flickr-pagina nóg meer foto’s te vinden over Brazilië.

Spread the love