Death Road in Bolivië benodigdheden

In Bolivia, Ervaar, Sport, Trips & Tours, Zuid-Amerika by LeenLeave a Comment

Death Road in Bolivië benodigdheden

De Death Road in Bolivië is een superavontuur! Downhill naar beneden zoeven tegen megasnelheid. Je kunt er los in fietsen, maar beter neem je de juiste voorbereidingen. Wanneer je met Barracuda Biking fietst, duik je na je fietsavontuur in een hot spring. Zij zijn overigens dé standaard qua Death Road trips. Voorzien is eten, kniepads, elleboogpads, helm, handschoentjes, overjas, lange broek en fiets met -benodigdheden. De Death Road in Bolivië benodigdheden die je zelf meeneemt bestaan uit:

 • Gezond verstand

  want de Death Road is geen marketingnaam

 • 50 bolivianos

  om de checkpoints te betalen

 • Warme kledij

  want je begint op een ijzig koude en winderige bergtop

 • Zomerkledij

  want je fietst de warme jungle binnen

 • Insectenspray

  want je wilt enkel met enkele gave souvenirs thuiskomen, niet met muggenbeten

 • Zonnecrème

  want zowel op hoogte als in de jungle kan de zon genadeloos zijn

 • Zwemkledij

  want er is een verrassing op het einde van de rit met Barracuda Biking

 • Tweede set kledij

  want na een verfrissende douche wil je niet meer in je zweterige kledij kruipen, toch?

 • Dagrugzak

  een dagrugzak waar bovenstaande inzit. De hele rit blijft de dagrugzak in de bus, waar je ten allen tijde bij kunt, want de bus rijdt achter je aan;

 • Extra geld voor optionele zipline

  eventueel extra geld om de zipline te betalen, om het avontuur compleet te maken!

Death Road in Bolivië benodigdheden voorzien door Barracuda Biking

Een dag voor vertrek bezoek je het kantoor van Barracuda Biking. Je meet er de handschoenen, helm en souvenir T-shirt aan. De lieve dame aan de balie, Dayana, loopt je doorheen de dag des doods. Zei ik doods? Ik bedoelde adrenalinestoot. Waar was ik? Ohja; Barracuda Biking voorzien je van goede fietsen in excellente conditie. Want bij een bocht van 180 graden downhill wil je niet op een fiets zitten met blokkerende remmen. Mochten er door de hoogte problemen ontstaan; het busje rijdt er de groep en beschikt over een zuurstoffles. Volgens Dayana hebben ze nog nooit iemand aan de zuurstof gelegd, maar wordt hij toch elke keer uit voorzorg meegenomen. Als aandenken krijg je via Dropbox ook de supergave foto’s doorgezonden, zo kan jij je tijdens de tocht focussen op de weg.
Op de dag zelf wordt je opgepikt in het restaurant Little Italy, waar je eerst een ontbijtje kan nuttigen. Om 7.30u vertrekt de bus naar La Cumbre.

Meer weten over Barracuda Biking? Neem een kijkje op de website of op Facebook. Of kijk wat anderen zeiden op Tripadvisor.

Spread the love