visumaanvraag Rusland

Toeristenvisum aanvragen voor Rusland

In Landen, Rusland by LeenLeave a Comment

Hoewel wij al veel gereisd hebben, staan er nog veel landen op de verlanglijst. Het lijkt haast dat die alleen langer wordt. Zo staan voor mij Mexico en Thailand nog niet aangevinkt. Maar ook dichter bij huis hebben bepaalde landen een aantrekkingskracht op mij. Zo staan ook Polen, Schotland en Rusland nog open. Mijn lijstje heeft niet bepaald een volgorde, maar ik kan me inbeelden dat visumprocedures een belangrijke rol spelen in het al dan niet spontaan boeken van een trip. Zeker in het geval van niet-Europese landen is het belangrijk om je goed en tijdig te informeren. Hieronder lees je mijn verhaal over de visumaanvraag Rusland.

visumaanvraag Rusland

Tijdige opstart voorkomt douaneproblemen

Ik durf het me haast niet in te beelden, wat zou er gebeuren als je zonder de juiste papieren aankomt in Rusland? Zou dat een penibele situatie met veel Russische geroep betekenen aan de douane. Russen staan niet bepaald bekend als doetjes. Daarom ga ik tijdig aan de slag met mijn visumaanvraag. Gelukkig hoef ik daar anno 2018 niet meer voor naar de ambassade te trekken.

Belangrijk bij de visumaanvraag Rusland

Lees je deze tekst als Nederlander, of als Vlaming? Qua visumaanvraag Rusland maakt dat niet uit. Je bent in beide gevallen verplicht om over een visum te beschikken voor je reis naar Rusland. Ik als Belg of, Laurens als Nederlander, de procedure is hetzelfde voor beide Lage Landen. Reis je met kinderen? Vraag voor hen aparte visums aan. Het is essentieel dat het paspoort nog zeker negen maanden geldig is na de vervaldatum van het visum. Alsof dat nog niet genoeg is moet het paspoort daarbovenop, sorry globetrotters, nog twee lege, naast elkaar liggende visumpagina’s bevatten. Is daarmee de administratieve kous af? Njet! Uiteraard mag een recente pasfoto in kleur met mijn snoezige snoetje en dat van Laurens niet ontbreken aan de aanvraag. Tot slot, ja, we zijn er bijna door, leveren we een officiële uitnodiging of een Visa Support Letter in. Ik vraag dus voor meerdere personen tegelijkertijd een visum aanvraag. En hopla, verzenden!

Digitaal of printen: wat is het beste?

Ik ontvangt het e-visum voor Rusland via e-mail. Aangezien ik geen invloed kan uitoefenen op de uitgiftedatum start ik de procedure dus ruim voor vertrek naar Rusland. Nu hoef ik enkel nog te wachten op een mailtje met het e-visum. Als ik die eenmaal binnen heb print ik de mail uit. Laurens slaat hem liever op in de telefoon. Wat kan ik zeggen? Ik ben nog van de oude stempel. Je kunt dus allebei doen: printen of digitaal tonen aan de douane. Het betaalbewijs is voor onze eigen administratie, daar kunnen we niet mee zwaaien aan de douanebalie. En nu rest ons enkel nog de reis naar Rusland verzorgen.

Spread the love