eTA Canada

De eTA voor Canada

In Canada, Landen, Noord-Amerika by LeenLeave a Comment

De eTA Canada aanvragen

Vanaf 9 november 2016 is het verplicht om een eTA (Electronic Travel Authorisation) aan te vragen om naar Canada af te kunnen reizen.

Waarom is de eTA ingevoerd?

Canada heeft dit een beetje afgekeken van Amerika. Zij kwamen namelijk al in 2009 met de ESTA. De eTA is in het leven geroepen door de Canadese overheid om reizen naar Canada sneller en veiliger te laten verlopen. Zo worden de reizigers namelijk op voorhand al gescreend en beoordeeld of ze in aanmerking komen om Canada te mogen bezoeken.

Wat houdt de eTA in?

Een eTA is vijf jaar geldig en kan online aangevraagd worden door middel van het invullen van een aanvraagformulier. Er wordt dan onder andere gevraagd om paspoortgegevens, gegevens van uw werk en uw persoonlijke gegevens. Het is dan ook van belang dat u uw paspoort bij de hand heeft tijdens het aanvragen hiervan. Wanneer u de aanvraag heeft ingevuld en afgerond dient u te betalen. Dit kan met een betaalpas of creditcard.

Bij eVisa Application Services

eVisa Application Services biedt verschillende reistoestemmingen aan, waaronder de eTA voor Canada. Op de website van eVisa kunt u meteen een aanvraagformulier invullen en uw eTA Canada aanvragen. Zij hebben ingebouwde controles op hun aanvraagformulier, zodat de meest gemaakte fouten onderschept kunnen worden. Daarnaast controleren zij elke aanvraag ook nog eens handmatig voor deze ingediend wordt. Wanneer de status bekend is, wordt de eTA per e-mail verstuurd, tegen een kleine meerprijs kan de eTA verklaring per post verstuurd worden. Ook hebben zij een zeer toegankelijke en kundige Nederlandse klantenservice waar u met al uw vragen omtrent de eTA terecht kunt.

Hoe werkt het?

In de meeste gevallen heeft u uw eTA al binnen enkele uren via e-mail ontvangen. Echter, houd er rekening mee dat het Canadese CIC er 72 uur over mag doen om tot een beslissing te komen. Vraag dus altijd tenminste 72 uur voorafgaand aan uw reis een eTA aan. U kunt uw eTA uitprinten en meenemen maar dit is niet verplicht, omdat deze elektronisch gekoppeld is aan uw paspoort. De kosten van een eTA aanvraag zijn bij eVisa Application Services zijn €17,- per persoon.

Voordelen van de service van eVisa Application Services

  • Meerdere betaalmogelijkheden
  • Zij sturen uw eTA standaard per e-mail, maar kunnen deze ook per post versturen
  • Nederlandse kantenservice welke te bereiken is per e-mail, telefoon en chat
  • Ingebouwde controles op het aanvraagformulier
  • Handmatige controle voordat uw aanvraag wordt verwerkt
  • Nederlands sprekende klantenservice
Spread the love