Unieke markten in Japan

In Azië, Eten & Drinken, Evenementen, Japan, Landen, Ontdek by LeenLeave a Comment

Japanse markten

Op het schiereiland Izu sta je vlakbij de pure Japanse markten en cultuur. Met haar 150km2 vormt Izu een onontdekte parel zuidelijk van Tokyo, waar toerisme geen hoofdbestandsdeel uitmaakt van de economie en ruilhandel nog welig tiert. Wie goed zoekt vindt er kleurrijke vlooienmarkten, vismarkten, fruit-, groenten en boerenmarkten. Wij geven jou dankzij The Other House een unieke inkijk in enkele markten van het schiereiland ten zuiden van Tokyo.

Vers en zelfgemaakt op de boerenmarkt

Treinstation: Izuinatori
Wanneer: elke zaterdag en zondag tussen 9.00u en 11.30u

In de overdekte markthal maak je kennis met de kleinere boeren en vissers van het schiereiland. Zelfgemaakte marmelades, snoepjes, gedroogde vis, compotes, verse groenten, fruit en nog veel meer kun je hier proeven en kopen. Achterin de markthal schuif je aan voor een gratis lunch in de vorm van een soepje. Wij maakten een filmpje over ons bezoek aan één van deze Japanse markten.

Japanse markten

Barbecue voor zuivere oceanen tijdens Japanse markten

Treinstation: Izu-Hokkawa
Wanneer: elke zondag van april, mei en september tussen 9.00 en 11.00u

Een lokale onsen, enkele vissers en een goed doel slaan de handen ineen om een oude traditie in ere te herstellen. Tijdens een rituele barbecue wordt de god van de visnetten geëerd en wordt er tegelijkertijd aandacht gevraagd voor zuivere oceanen.

Op een klein tafeltje dat uitkijkt over de zee staat een oud, stenen standbeeldje. Vergezeld van kommetjes rijst en zout liggen aan de voeten van het beeldje ook vissen op ijs als offerande aan de god Nekosai. Vissers zwengelen met behulp van kartonnen waaiers en elektrische bladblazers barbecues aan terwijl de dames aan lange tafels de vangst zuiver maken. Wanneer de barbecues met speciaal houtskool heet genoeg zijn wordt de aandacht gevraagd door driemaal te toeteren op een hoornvormige schelp. Iedereen stopt waarmee ze bezig zijn om zich rondom het altaartje te garen en ode te brengen aan de god van de visnetten. Dit gaat gepaard met enkele diepe buigingen richting het altaartje met de god.

Op de eettafels staan geldpotjes ten voordele van Izu Ocean Foundation. Op basis van een vrije bijdrage help je mee om de oceanen zuiver te houden.

Scroll doorheen de foto’s met de pijltjes links en rechts van het scherm.

 • Placeholder
 • Placeholder
 • boten
 • markt Izu
 • Nekosai

Vlooienmarkt beleven met handgemaakte spulletjes

Treinstation: Izuintori, daarna de taxi naar Tree house park in Higashi
Wanneer: eenmalig in april

Niet alleen kan je in het Tree House Park de beroemde boomhut van Takashi Kobayashi bewonderen, deze locatie is ook gegeerd om evenementen te organiseren. Zo neemt hier in het begin van de lente een vlooienmarkt plaats. Lokale moeders verkopen de te kleine kleertjes van hun kroost, afgedankte mangaboeken zoeken nieuwe eigenaren, handgemaakte juwelen liggen tentoongesteld. Het muzikale kader wordt geschept door lokale bekende en minder bekende artiesten. Op het gevarieerd programma figureren hoeladanseressen, Japanse drums, singer-songwriters en dat alles aan elkaar gedraaid door een DJ. Honger hoef je er overigens niet te leiden, want de locatie wordt omkaderd door eetstalletjes en food trucks.

Scroll doorheen de foto’s met de pijltjes links en rechts van het scherm.

 • Japanse markten
 • foodtruck
 • markt Izu
 • picknick
 • Hoola
 • Izu markt

Zoek je een unieke ervaring in Japan en ben je een beetje bekend met bloggen en vloggen? Aarzel niet om contact op te nemen met The Other House. Zij leiden je graag rond doorheen de cultuur van het unieke Japanse schiereiland.

Spread the love