Partywaardige hostels in Riga

In Activiteiten, Ervaar, Europa, Letland, Overnachten by LeenLeave a Comment

Wakker worden met hoofdpijn na een stevig avondje stappen. Wanneer je ons vraagt naar een feestweek-end in een Europese stad, zullen we ten stelligste “Riga!” roepen. De hostels in Riga weten wat feesten is en organiseren leuke dagtours. Of je nu van strak en wit design houdt of van kleurrijk en druk; in de vele hostels in Riga vind je jouw gading.

Wij zetten enkele -door ons- goedgekeurde hostels op een rij. De hostels bevinden zich allemaal in het oude stadshart van Riga, dus lekker dichtbij alle bezienswaardigheden en vooral, dichtbij de barretjes en pubs die Riga meer dan rijk is!

Hostels in Riga

The Naughty Squirrel Backpackers Hostel

Kaleju Iela 50 Score 9.5 Hostelworld.com

De naam alleen al! Een gezellig zootje ongeregeld dat geregeld een uitstap regelt. Te vinden midden in het oude stadsgedeelte aan de Kaleju iela zit je goed! Je moet wel even goed zoeken, want de inkom loop je zo voorbij.  (tip: check de deurbel!) Eenmaal binnen en ingecheckt krijg je aan het onthaal/ bar de keuze uit een lokaal alcoholische drankje in de vorm van een shotje.

The Naughty Squirrel biedt freetours en spannende dagtours aan. Maar ook voor een ingetogen activiteit zoals in groep uit gaan eten kan je je opgeven. Ideaal dus als je alleen reist en mensen wilt leren kennen.

In de categorie spannende tours biedt dit hostel in Riga onderstaande uitstappen aan:

  • paintballen
  • karting en kleiduifschieten
  • AK-shooting
  • bungee jump (zomer)
  • free fall simulator in windtunnel (zomer)
  • sleehondentocht (winter – duh)
  • bobsleeën (winter – duh)

Riga Old Town Hostel en backpackers pub

Vaļņu iela 43 Score 9.0 Hostelworld.com

Van alle hostels in Riga klinkt deze wat oubollig, maar dat is hij zeker niet! Met 28 bedden is het een ideaal verblijf voor solo-travelers of kleine groepen. Stel dat je tóch naast een boeking grijpt, ga dan zeker chillen en socializen in hun noemenswaardige bar: Backpackers pub!

De bar bevindt zich onder het Riga Old Town Hostel en wordt gerund door een Aussie. Vandaar ook de roepnaam Aussie Bar. ‘Noemenswaardig?’ zegt u, jazeker! De pinten bestel je aan de toog, wat een volkswagenbusje is. Op de eerste verdieping kan je tafelvoetballen.

Hostels in Riga

Seagulls Garreth

Valnu Iela 41 Score 9.0 Hostelworld.com

In een prachtig groot pand, vlak naast het eerder genoemde Riga Old Town Hostel, vind je hostel Seagulls Garreth. Met zijn 52 bedden toch één van de grotere hostels en redelijk nieuw. Ze hebben een prachtig dakterras waar je lekker kunt socializen en in de bar kan je na het stappen de draad terug opnemen vanaf 7u met drank en beerpong.

Hostels in Riga

En verder in Letland, buiten hostels in Riga ….

Als je van spannende overnachtingen houd is slapen in een gevangeniscel misschien wel wat voor jou? Nog meer tips in Letland? Wat dacht je van een massage door een waterval of zonnekloppen aan het strand met een cocktail?

Spread the love