Relaxerende rugmassage van een waterval in Kuldiga, Letland

In Activiteiten, Ervaar, Europa, Letland, Locaties, Ontdek by LeenLeave a Comment

Relaxerende rugmassage van een waterval in Kuldiga, Letland

Hoe zalig is het om tijdens een lange dagtocht afkoeling te zoeken in een stroompje? Kuldiga, een stad in de Oostelijke provincie Kurzeme in Letland biedt meer, véél meer! Je krijgt er namelijk een gratis rugmassage bovenop van Moedertje Natuur!

Kuldiga

Breedste waterval van Europa

Wandel over de (langste bakstenen) brug (van Europa) en laat het dorp in je rug liggen. Vanaf die brug kan je mooie plaatjes schieten van de waterval en de oeverbegroeiing. Op het vallende water van de rivier na en enkele zoemende libellen is het er rustgevend stil. Loop langs het kronkelende bergpaadje tussen de groene velden naar beneden, richting rivier. Hoe verder je in de afdaling komt, hoe meer sandalen, slippers en kleding je tegenkomt.

Volgens de Letten ligt dus de breedste waterval van Europa in Kuldiga (249m). Imposant in hoogte is hij niet want de Rumba waterval is maar een metertje hoog. Ondanks die hoogte werden de rotsen onderaan het watervalletje zó uitgesleten dat ze natuurlijke stoeltjes vormen om op te gaan zitten! Laat je portemonnee dus maar thuis en geniet van de kracht van puur natuur op je rug.

Kuldiga Ventas Rumba

Kuldiga, gekend als het Venetië van het Noorden

Kuldiga heeft nog meer te bieden naast de relaxerende waterval. Je kunt hier je hengeltje uithangen, paardrijden, wandelen en zelfs fietsen. Leen heeft er ook heerlijk kunnen winkelen bij lokale winkeltjes. Het stadje is overigens zo oud dat zelfs de Vikingen hier al naartoe reisden. Je waant je gezien de vele architecturale elementen en gebouwen van de 13e en 19e eeuw in de middeleeuwen. Niet verwonderlijk dat het de uitlezen plek is voor veel regisseurs om hier films te draaien. Het is tot slot de rivier Alekšupīte die ervoor zorgt dat deze stad ook wel het Venetië van het Noorden genoemd wordt.

 

 

 

 

 

 

 

Vanuit Riga of Liepaja rijden bussen naar Kuldiga. Overnachten kan je vlak langs de waterval in het prachtig houten hostel Ventas Rumba.

 

Op zoek naar speciale overnachtingen in Letland? Check onze gevangenisovernachting in Karosta!

Spread the love