24 uur in Liepaja, genieten, zonnekloppen en muziek ontdekken

In Europa, Letland, Locaties, Ontdek by LeenLeave a Comment

Bij een rondreis door Letland, kan je Liepaja niet overslaan. Liepaja is dé kuststad van Letland en vormt de derde grootste stad van het land. Prachtige, witte stranden vormen het kader. Sla dus je hammamdoek uit, neem je zwemgerief uit je rugzak en geniet van de zee. Wij geven je nog enkele tips als je hier op doorreis bent.

Liepaja Red Sun Buffet

Beach Hostel Liepaja

Overnacht in dit hostel, mede-gerund door jonge knaak Jurans. Hij staat je graag te woord met al je vragen over de streek en is (net zoals ons) te vinden voor zwarte humor. Het hostel biedt zowel slaapzalen aan als individuele kamers en vormt dankzij zijn ligging de ideale uitvalsbasis om Liepaja te bezoeken. Gratis tip: bestudeer de foto van de buitenkant goed als je ernaar op zoek gaat, want het ligt een beetje verborgen tussen de andere woonhuizen en heeft geen uithangbord. Desalniettemin is Beach Hostel Liepaja onze keuze bij uitstek voor een bezoek aan Liepaja!

Red Sun Buffet, strandbarLiepaja

Nadat je je spullen in het hostel hebt gedropt kan je over wandelweggetjes door het park van Liepaja richting strand trekken! Dan kom je aan bij bovenstaand plaatje. Wij gaan daarvan kwispelen, jij ook? Red Sun Buffet, het klinkt culinairder dan het is. Red Sun Buffet is vooral een strandbar waar je cocktails uit een kokosnoot kunt drinken en frietjes bestellen. Het is een gekende stek bij de lokale jeugd en ’s avonds kan je er een dansje passeren in de eetzaal of met je blote voetjes in het strand!

Fontaine Palace het betere gitaarwerk en dansmuziek

Houd je meer van rockmuziek en een échte vettige hap? Dan is Fontaine iets voor jou! Deze rockbar bevind zich meer richting stadscentrum. Hier koen de beste dj’s van het stad, maar ook bandjes optreden. In de keet ernaast (Fontaine House of Food) bestel je de vettige hap, om bijvoorbeeld een goede bodem te leggen, of een avond af te sluiten.

Ontbijt scoren in de mooiste overdekte markt van Europa

Om na een avondje stappen een gezond ontbijtje te maken in het hostel, bezoek je de impressionante markthal van Liepaja. Hij werd 100 jaar geleden gebouwd in Art Nouveau stijl. Door het glazen dak valt natuurlijk licht over de verschillende biologisch geteelde groenten en fruit ! Om die reden alleen al werd het marktpaviljoen vaker uitgeroepen tot de mooiste van Europa.

(Elke dag geopend tussen 8 – 18u – ’s zondags tot 14u.)

Na ons bezoek aan Liepaja duikten we even in het dark toerisme en overnachtten we in Karosta gevangenis, niet zover van Liepaja vandaan. Lees hier waaraan je je kunt verwachten bij een overnachting in een voormalige militaire gevangenis van het Rode Leger.

 

 

Spread the love