Unieke overnachting in Kevlavik op voormalige militaire basis

In Europa, IJsland, Ontdek, Overnachten by LeenLeave a Comment

Daar zit je dan in Reykjavik, IJsland. Over twee dagen vlieg je terug om 6 uur ’s morgens terug naar huis maar de eerste bus rijdt pas om 8 uur. Wat doe je dan? Dan boek je overnachting in Kevlavik op een voormalige Amerikaanse militaire basis, natuurlijk! Die basis ligt vlak langs het internationaal vliegveld van Reykjavik en de B&B biedt gratis pick-up en drop-off.

Kevlavik

Overnachten in Kevlavik, voormalige V.S. militaire basis

Een supervette jeep haalt je op aan het internationale vliegveld. Ongeveer 15 minuten later kom je aan in de bed en breakfast waar, laat ons eerlijk zijn, een soort van Adams Family jou op vriendelijke wijze de ins en outs uit de doeken doet. De kamer zal een verademing zijn na kamperen in het, ondanks de zomer, frisse land met koude nachten. Op de militaire basis ligt ook een burgertent (hoe kan het ook anders?)

Het leven in dit dorp speelt zich af op de militaire basis. De ‘merican soldiers vertrokken er in 2006, toch krijg je de indruk dat er op elk moment een militair met bebloed hemd door de deuren van de burgerkeet kan binnenstormen om je te waarschuwen voor een luchtbombardement. De eettent doet dan ook enorm denken aan een militaire kantine. Maar de bewoners leven dus gewoon op een oude militaire basis. Verder is er op Kevlavik niks. Alleen wat oude loodsen, een vlak landschap en roestende militaire vliegtuigen. De oude kazernes worden nu bewoont door IJslandse gezinnen die, rondkijkend in het eettentje, jou met grote ogen aanstaren. En bijna buiten staren, alsof ze een plan beramen om jou, zoals die andere indringers, een kopje kleiner te maken. Maar dat kan ook aan onze paranoia hebben gelegen.

 

Zoek je nog leuke activiteiten tijdens jouw reis door IJsland? Dan kan een trip langs de Golden Circle niet worden overgeslagen! Of je gaat paardrijden in het Noorden? Of kunnen we je bekoren met eilandhoppen naar Heimaey in het zuiden? Genoeg te doen in IJsland!

Spread the love