Sprookjesachtige bloesems in Zuid-Korea

In Attracties, Locaties, Zuid-Korea by LeenLeave a Comment

Bloesems in Zuid-Korea

Instagramklare foto’s nemen van feeërieke bloesems in Zuid-Korea. Goed nieuws, je hoeft dus geen nier te verkopen om een ticket naar Japan te boeken. Poets je lens op en neem je statief, óf je selfiestick bij de hand: wij leiden je naar de meest fotogenieke locaties in Zuid-Korea.

Culturele bloemen opsnuiven in Naganeupseong

Toegegeven, de naam van dit historische en bovendien nog bewoonde dorp is totaal onuitspreekbaar, maar hier vind je een ideale combinatie van natuur en geschiedenis. Het Folk Village toont het plattelandsleven van rond de Joseon dynastie en vormt dus de arme tegenhanger van een hadok, zoals we in Seoul zagen.

Suncheon

Suncheon is een aangename ontdekkingstocht om bloesems in Zuid-Korea te spotten met je lens. Langs de brede rivier “Dongcheon” groeit zowel het kleurrijke gele brem, als de mooie witte kersenbloesems waar we zo naarstig naar op zoek zijn. Het wandelpaadje langs de rivier wordt in de lente omgetoverd tot een ware streling voor het oog (en je lens) met de contrastrijke kleuren. De kleuren van de bloesems trekken niet alleen wandelaars aan, maar je hoort ook bijtjes naarstig hun werk doen rondom de bloemetjes. Gratis tip: ga eerst naar de versmarkt (gehouden op dagen eindigend op een 5 of een 7), koop een goedkope fruitsnack en ga picknicken op de oevers van de rivier. Overigens ligt Suncheon niet ver van het eerder vermelde Naganeupseong om de locaties van bloesems in Zuid-Korea te koppelen. Verder biedt Suncheon de prachtige Garden Expo, gehouden in 2013, waar verschillende landen hun stukje grond mochten ontwerpen. Zo ook Nederland, dus tulpen en een molen doen je jouw heimwee vergeten.
Zoek je overnachting in Suncheon? Turtle In is een ideale uitvalsbasis.

Bloesems by night in Gyeongju

Voordat je zegt: snaveltjes toe en oogjes dicht, maak je nog even een ommetje rond het eeuwen oude vijvertje van het paleis. De bloesems rondom de bomen zijn verlicht van 19.30u tot 22u. Het betoverende Donggun paleis weerspiegelt daarbovenop ook nog eens in het vijverwater. Neem je liefje lekker bij de hand en laat je betoveren door de schoonheid, want geloof ons, het is de inkomprijs meer dan waard.

Legendarische bloesemlaan in Hwagae

Trek comfortabele schoenen aan, want in Hwagae wandel je vier kilometer lang onder de betoverende, witte bloesems in Zuid-Korea. De start van de bloesemroute bevindt zich in het dorp, vlakbij bij de markt. De laan telt viel kilometer en brengt je stroomopwaarts naar een tempel. De laan wordt ook wel “huwelijkslaan” genoemd, want het de mythe gaat dat wie de route hand in hand met zijn geliefde aflegt, zeker gaat trouwen met diegene.
Voetnoot: in deze opsomming hebben we bewust Hwagae als laatste gehouden. Ik keek erg uit naar deze veelbesproken laan, maar zag dat de toerbussen aan-
en afreden om de dagtoeristen te droppen bij de markt. Naast die wandelende drukte vormgt het pad de openbare weg, dus je moet ogen op je rug hebben om niet omver te worden gereden door de bezoekers die de weg met de auto afleggen.

Spread the love