Hotspots van Seoul

In Azië, Eten & Drinken, Locaties, Ontdek, Zuid-Korea by LeenLeave a Comment

Hotspots van Seoul

Seoul: levendige hoofdstad van Zuid-Korea met niet één maar twee Internationale vlieghavens. Seoul vormt na Tokyo en Shanghai één van de meest dichtbevolkte steden in de wereld. In een miljoenenstad helpen we je graag op weg naar de leuke wijken. Of je nu houdt van cultuur, design, spanning, of ontspanning, … Seoul heeft voor ieder wat wils. Lees alles over de hotspots van Seoul die je niet mag missen.

Cultureel erfgoed in Bukchon Hanok village

Metro: Anguk, uitgang 1 of 2

In Seoul wandel je gratis rond in het jaar 1300. Welkom in de goed onderhouden wijk van Bukchon. Hier woonden rijke stedelingen in de schaduw van het paleis in een Hanok village. Sommige van die dorpen zijn nog steeds bewoond en fungeren als cultureel centrum waar tradities in ere worden gehouden. In deze hanok van Bukchon zijn de huizen nog steeds bewoond. Laat je echter niet misleiden: kostuumverhuur is hier schering en inslag. De zogenaamde hanbok, of traditionele kledingverhuur is erg populair onder Aziatische toeristen. Snuif de Joseonop dynastie op: slenter doorheen de kronkelende straatjes, aanschouw de sierlijke architectuur of volg een traditionele workshop. Er zijn workshops variërende van theeceremonies tot Maedeop (traditionele knopen leggen). Loop na je ontdekkingstocht richting het nationaal volksmuseum gevestigd in het paleis van Gyeongbokgung. Je komt er alles te weten over het ontstaan van Seoul, zijn tradities en zijn heersers. Op de buitenplaats staan verscheidene ambachtshuizen tentoon. Laat de entreeprijs voor het museum je niet tegenhouden, want ook hier kan je gratis terecht.

Hippe universiteitswijk Hongdae

Metro Hongik University, uitgang 8 of 9

Had Seoul een nachtburgemeester, dan woonde hij in Hongdae. Universiteitsplaats Hongdae is dé plaats voor feestvierders of shopaholics. Studenten design verkopen hun creaties in kleine ateliers, muziekstudenten oefenen op het plein, koffiehuizen voorzien je van een bakje troost, geurende barbecuerestaurants lokken je naar binnen en kledingwinkels zetten hun deuren tot diep in de nacht open. Ontdek straatkunst In Picasso street (ook wel Hongdae Mural street) of laat je verblinden door de verlichting van het bruisende nachtleven van Hongdae. Elke zaterdag van maart tot oktober verkopen locals handgemaakte prullaria op de free market op het Hongik Children’s Park.

Futuristische architectuur en design in Seoul

Metro: Dongdaemun History and Culture Station, uitgang 1 of 10

Het Dongdaemun Design Plaza (DDP) vormt het geesteskind van Brits-Irakese architecte Zahi Hadid. Vergaap je aan de golvende gewelven, en hellende vlakken. Loop jezelf verloren in de vijf hallen waar je tentoonstellingsruimtes en designwinkels tegenkomt. Verder zijn er ruimtes voorzien waarin grote evenementen of shows rondom design zich afspelen. Met de stoffenmarkt op steenworp afstand is het niet geheel onlogisch dat hier de Seoul Fashion Week wordt gehouden. Neem zeker eens een kijkje in die kleurrijke markt. Topdesigners halen hier de mosterd vandaan. Om je bezoek contrasterend af te sluiten, kan je noordelijk van de DDP over de oude stadswal lopen, het geeft een mooi overzicht over de stad.

Origineel aandenken kopen in Insa-Dong

Metro Anguk, uitgang 6

Wanneer je ons vraagt naar een winkelstraat boordevol lokale goederen neem je best een kijkje bij Insa-Dong. In de etalages vind je kalligrafie penselen, hangboks, stoffen en zijde. In een verstopte zijstraat stoot je op een binnenplaats met drie verdiepingen waar designers zelfgemaakte prullaria aan de man brengen.

Noord-Korea bezoeken vanaf Seoul

Zoek je een spanning? Zoek je iets wilds? Benieuwd hoe je in de meest controversiële zone van de wereld binnenkomt? Vanuit Seoul vertrekken diverse (halve) dagtours naar de grens met Noord-Korea. Vergeet geen tour operator onder de arm te nemen. De gedemilitarizeerde zone (DMZ) kan je helaas niet in zonder tour operator. We stelden onze verrekijkers bij en tuurden Noord-Korea binnen. Lees alles over de uitstap naar Noord-Korea.

Eet rond de kookplaat in Gwangjang market

Metro Jongno-5 ga, uitgang 8

In de markt van Gwangjang stil je de honger met een vers visje of een gefrituurd tussendoortje. Laagdrempelig proef je Koreaans eten voor weinig. Tempura, bibimbap of toch ramen? De koopwaar kijkt je aan doorheen aquariums. Ik geraakte gefascineerd door de geluiden, de geuren en kleuren. Zoveel leven in deze markt, zeker rondom etenstijd wanneer de kleine tafeltjes rond de kookplaat vol eters zitten. Nadat het buikje vol is, ontspan je langs de rivier Cheonggyecheon. Of neem een kijkje bij het nabije DDP.

Spread the love