visum sri lanka

Vertrek goed voorbereid op reis naar Sri Lanka met een visum

In Azië, Landen, Sri Lanka by LeenLeave a Comment

Vertrek goed voorbereid op reis naar Sri Lanka met een visum

Sri Lanka, voorheen Ceylon genaamd, heeft alles waar een backpacker maar van kan dromen. Het avontuur loert om de hoek in deze voormalige Nederlandse kolonie. Kom echter niet voor onaangename verrassingen te staan op het eilandje te midden van de Indische Oceaan. Wij vertellen je hoe je de juiste documenten aanvraagt voor je op reis vertrekt.

Vooraleer je incheckt, vergeet je visum niet!

Laurens als Nederlander en deze Belgische schrijfster hebben een visum visum voor Sri Lanka nodig. De geldigheid van dit reisdocument bedraagt 30 dagen op het subtropisch eiland Sri Lanka. Dat kan verlengd worden naar maximaal 90 dagen, daarover verder meer. Het document bestaat overigens onder drie noemers, maar handelt steeds over hetzelfde:

  • het visum
  • de eTA Sri Lanka
  • het e-visum Sri Lanka

Onder welke noemer je hem ook bestelt, je kan het vereiste reisdocument gemakkelijk online aanvragen. Doe dit echter wel enkele weken vooraleer je op reis vertrekt. Vrees je dat je in tijdnood geraakt om de eTA tijdig te ontvangen? Dien dan een spoedaanvraag in. Voor die spoed betaal je wel wat meer, uiteraard.

Langer dan een maand backpacken

Wil je langer gaan backpacken in Sri Lanka van de 30 dagen? Dat begrijpen we, echter kan je de verlenging pas aanvragen als je in Sri Lanka bent. Na aankomst ga je met al je documenten naar het Immigration Services Centre, zij verlengen je verblijf.


Lang leve de online aanvraag

Kan je het je nog inbeelden dat je voor reisdocumenten eerst naar het consulaat in Brussel of Den Haag moest reizen? Vroeger was zeker niet alles beter. Gelukkig kunnen we nu met enkele klikken en de betaalkaart aan de hand onze reis voorbereiden. Wanneer Lau en ik visums aanvragen voor het buitenland doen we dat altijd online. We kennen elkaars paspoortnummers ondertussen uit het hoofd en dienen dus voor de landen waar het mogelijk, is in één en hetzelfde website bezoek de aanvraag binnen. En dat kan gelukkig ook voor het eTA Sri Lanka.

Iets over kleine lettertjes en voorwaarden

Het visum is niet moeilijk om aan te vragen. Let wel op de onderstaande voorwaarden:

  • Je moet over een exit ticket beschikken om het vliegtuig op te mogen stappen. Een retour- of doorvlucht is dus vereist.
  • Je paspoort (en dat van je eventuele reismaatje) dient op de aankomstdatum nog minimaal 6 maanden geldig te zijn
  • je kunt het formulier niet aanvragen als je je al in Sri Lanka bevindt
  • neem het visum uitgeprint mee op je reis.
  • Je kunt twee keer het land inreizen met hetzelfde visum
  • Je moet over voldoende financiële middelen beschikken om het verblijf te bekostigen

Benieuwd hoe de aanvraag in zijn werk gaat?

We vonden dit educatief filmpje over de aanvraag van het e-visum voor Sri Lanka. Er wordt vast een hoop duidelijk nadat je het gezien hebt.

Wij wensen je alvast een prachtige reis toe boordevol aangename verrassingen en adembenemende hikes in het kleine paradijsje!

Spread the love