ETA Sri Lanka aanvragen

ETA Sri Lanka aanvragen: de spelregels op een rijtje

In Azië, Sri Lanka by LeenLeave a Comment

ETA Sri Lanka aanvragen: de spelregels op een rijtje

Of je nu wilt of niet, sommige landen vergen wat meer voorbereiding dan anderen om naartoe te reizen. Vaccinaties, maar ook de correcte reisdocumenten vormen een onvermijdelijke stap in die voorbereiding. En Sri Lanka is zo een land met specifieke spelregels. Om toegelaten te worden tot het land dien je van tevoren een visum of ETA Sri Lanka aan te vragen. Als je dat vergeet wordt je toegang tot het land al bij het inchecken van je tassen geweigerd. Lees onze onderstaande tips om zorgeloos op reis te trekken.

ETA Sri Lanka aanvragen

Visum of ETA Sri Lanka aanvragen

Een visum is een reisdocument dat door de overheid van Sri Lanka wordt afgegeven aan toeristen die het land willen bezoeken. Internationaal wordt dit een ETA genoemd. Je kunt het document gelukkig gemakkelijk online aanvragen en hoeft er niet speciaal voor naar de ambassade af te reizen. Houd je daarbij aan de spelregels.

De spelregels omtrent de ETA voor backpackers

Je kunt enkel een ETA Sri Lanka aanvragen als je nog niet in het land bent. Overigens moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. De spelregels vermelden ook dat je over een retour- of doorvlucht dient te beschikken. Tot slot moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf te bekostigen.

Geldigheid ETA voor Sri Lanka

De ETA is geldig voor 180 dagen vanaf de uitgiftedatum. Tijdens die periode mag je maximaal 30 dagen verblijven in het land. een leuk pluspunt is dat je er twee keer het land mag binnenkomen, de zogenaamde double entry visum, uiteraard mag dat enkel binnen die termijn van 30 dagen. Even het land uit om dit visum te verlengen gaat dus niet lukken. Wil je de geldigheid verlengen, kan dat tegen bijbetaling bij het lokale immigratiekantoor. Verlengen kan dan tot 6 maanden.

Spread the love