Hong Kong verkennen met je beste vriend(in) in drie dagen

In Attracties, Azië, Hong Kong, Landen, Locaties, Ontdek, Trips & Tours by LeenLeave a Comment

Hong Kong verkennen met je beste vriend(in) in drie dagen

Ga je backpacken en vlieg je over Hong Kong? Misschien een goed idee om er niet alleen over te stappen op een andere vlucht, maar neem de tijd en pak je bestie mee! Hong Kong is dankzij zijn ligging een centrale hub naar heel Azië. De kans is dus erg groot dat je via Hong Kong naar een ander Aziatisch land vliegt. Sla Hong Kong tijdens je overstap niet over, maar ga voor een mini vakantie, met je vriend(in)! Met zo een divers aanbod is er genoeg te beleven.
Openbaar vervoer is goed geregeld: metro’s, bussen en treinen doorkruisen de stad en vervoeren je overal naartoe. Soms de attractie het vervoersmiddel. Wil je weten welke dat zijn? Spiek dan alvast onder “Dag twee”.

Budget tip: veel attracties in Hong Kong zijn gratis te bezichtigen

Dag één: Verken Kowloon op slippers

Vandaag is tijd aan jullie zijde, we gaan niet teveel doen op dag één. Vanaf de vlieghaven staan jullie met de Airport Express binnen een halfuurtje in het stadscentrum. Voor een goede uitvalsbasis om Hong Kong te ontdekken verblijf je met je vriend(in) best in stadsdeel Kowloon. De slagader van Kowloon is zonder twijfel Nathan Road. Volg de brede straat naar het zuiden kan je window shoppen bij de designer winkels en eindigt jullie wandeling bij “Victoria Harbour” met zijn klokkentoren en de walk of fame (Star Walk). Flip flop je Nathan Road op naar het noorden, doorkruis je met een boogje het Kowloon Park om de spotgoedkope nachtmarkt te bereiken. Maar goed, we lopen voor op de feiten.

Kom op adem, gewen aan de hitte en verpoos in het stadspark. Kowloon Park vind je te midden van de glimmende etalages in het zuiden van Nathan Road. De groene oase is niet zomaar een park met eekhoorntjes, no sir! Sierlijke flamingo’s, kwetterende papegaaien en nog veel meer kleurrijke vogels fleuren met hun aanwezigheid Kowloon park op.

Slurptip :
koop een versgeperst sapje ter hoogte van Ning Po Street vooraleer je de nachtmarkt trotseert

Wanneer de zon zich verruilt voor de maan loop je richting de beroemde Temple Street Night Market. Elke nacht vanaf 19 uur stallen verkopers hier hun koopwaar ten toon, terwijl waarzegsters plaatsnemen in kleine en kleurrijke stalletjes. Tot middernacht dingen jullie af op souvenirs, een echte zijden kimono bijvoorbeeld of een “authentiek” Mah Jong-spel. Of wijs blozend en slurpend aan je juice naar de uiteenlopende variaties in seksspeeltjes die schaamteloos worden tentoongesteld. Honger gekregen? Stil ‘m met een Chinees-Hong Kongse dumpling: Xiau Long Bao.

Dag twee: Transport is de attractie op Hong Kong Island

Vandaag gaan jullie voor een appel en een ei met de Star Ferry naar Hong Kong Island. Tip: houd de camera’s klaar op de tocht. In een kleine 15 minuten worden jullie namelijk overgezet en dat is de tijd die jullie hebben om het uitzicht over de Victoria haven en de skyline van Hong Kong te fotograferen. Vanaf het water! De wind die over de boot heen waait is trouwens een welkome afkoeling van de plakkerige warmte die in Hong Kong nogal eens durft te hangen, helaas moet je er de dieseldampen van de ferry bijnemen, want erg eco is-ie niet.

Budget tip : koop een enkeltje voor de Peak tram en vergeet de duurdere upgrade voor het Sky Terras

Vervolg het transportavontuur op Hong Kong eiland met de historische Peak tram naar Victoria Peak. Deze tram loopt sinds 1888 over de steile helling naar de top. Houd rekening met wachttijden.
Tip: koop een enkeltje en vergeet de Sky Terras. Jullie worden namelijk beloond met het adembenemend uitzicht over Hong Kong en de drukke haven als jullie de Morning Walk (+/- 2.5 km) volgen.

Tijdens de wandeling fladderen kleurrijke vlinders van bloem tot bloem en kruisen salamanders het pad. Daal te voet terug af en bezoek de dieren- en botanische tuin (gratis). Vergeet even de vermoeidheid in de beentjes wanneer jullie via de informatiebordjes alles leren over de diverse dieren in de zoo.

  • Hong Kong
  • Hong Kong
  • Hong Kong
  • Hong Kong

Terug op zeeniveau lopen door Des Voeux Road grote dubbeldekkers over de trambaan. Voor een paar cent neemt de tram jou en je bestie mee van oost naar west op de Kennedy Town lijn. De architectuur verandert drastisch tussen het Financial district tot aan het gezellige leven van Kennedy Town. Bij het vallen van de avond loont de verplaatsing per tram echt de moeite. Eten kan je in één van de hippe restaurantjes of barretjes die Kennedy Town rijk is, daarna terug naar de haven voor de oversteek terug. Steek de camera tijdens die overzet niet te ver weg, want het zicht vanaf de rivier is adembenemend. In Victoria Harbour verpozen jullie op de tribune en genieten van de straatartiesten en de weerkaatsende lampjes in het water. Zeilboten met verlichte zeilen varen voorbij.

Dag drie: Zen rondlopen in de tuinen en tempels van Hong Kong

Nan Lian Garden

Shine bright like a… Neem de metro naar Diamond Hill en volg, lekker makkelijk, de bordjes naar Nan Lian Garden. Deze tuin reikt over 35.000 vierkante meter. Bomen en bonsais voorzien of voorkomen dankzij het ingenieus aanleggen ervan de doorkijk. Dit is Chinees landschap scheppen op zijn best. Niet alleen vinden jullie hier een knap staaltje tuinvakmanschap, er staan ook diverse gebouwen in de Tang stijl. Typerend bij die stijl is het gebruik van hout en de wijze waarop balken perfect in elkaar passen. Maar daarover kan je meer leren in de Chinese Timber Architecture Building. Of bewonder gewoon de praktijkvoorbeelden die over het hele park te vinden zijn. Loop ook zeker door naar het noordoosten.
Daar vinden jullie de Chi Lin Nunnery. In deze gebedsplaats vinden jullie rust en zen onder andere door de drijvende lotussen en impressionante gouden standbeelden in de tempels.

Spread the love