openbaar vervoer in de Filipijnen

Openbaar vervoer in de Filipijnen: heerlijke mierennest

In Azië, Filipijnen, Landen by LeenLeave a Comment

Openbaar vervoer in de Filipijnen: Hectische mierennest?

Hoe is het openbaar vervoer in de Filipijnen geregeld? Hoe verplaats ik me doorheen het tropische landschap en over al dat water van de archipel? Laat ons alvast verklappen: geduld draagt de sleutel tot stressvrij transport. Vertrektijden vormen slechts een indicatie en geen startschot zoals in Japan of Zuid-Korea. Pas wanneer er genoeg tickets verkocht zijn of, met andere woorden, wanneer de plaatsen gevuld zijn vertrek je. Over prijzen kan in sommige gevallen onderhandelt worden, trek dus je stoute schoenen aan. Daarbovenop kan het voorkomen dat je op een dag tot wel vijf verschillende vervoersmiddelen neemt! Lekker avontuurlijk.

Treinen of snelwegen kent de Filipijnen niet. Het openbaar vervoer in de Filipijnen bestaat uit boten, minibussen, taxi, catamarans, vliegtuigen, tricycles, Uberchauffeurs, motors en de kleurige jeepney’s. En het lijkt erop dat enkel de lokale bevolking en ho(s)telmedewerkers op de hoogte zijn van de transportschema’s. Online vind je geen tijden, het loont dus om je te informeren bij de lokale bevolking, of laat de kaartjesknipper weten wat je eindbestemming is. Op die manier kan hij jou oproepen om uit te stappen en de plaats tonen om te wachten op je connectie.

Tip: Bij binnenlandse vluchten zijn aanstekers en tenten niet toegestaan als/in je handbagage.

Snel een vlucht nemen om grotere afstanden af te leggen

Voor grote afstanden tussen eilanden is het vliegtuig een goede optie. Gelukkig zijn vliegtuigen wel punctueel. De grotere steden beschikken over een vlieghaven. Binnenlandse vluchten zijn niet zo duur. Een kleine tip bij binnenlandse vluchten: laat je aanstekers en tenten uit je handbagage. Ze zijn niet toegelaten. Maar laat ons eerlijk zijn: openbaar vervoer in de Filipijnen is veel leuker als je het vliegtuig links laat liggen.

Wat is haventaks nou weer?

Geenenkele prijs is inclusief: apart van je vaarbewijs betaal je ook voor je bagage en de haventaks.
Voor transport tussen eilanden neem je de boot. Informeer je goed over de havenprocedure bij het te voet aan boord gaan. In de chaos van de haven is het onduidelijk waar je je moet melden en je wordt van het kastje naar de muur gestuurd in de hitte met je rugzak geplakt tegen je rug. Apart van je vaarbewijs betaal je ook bagage en de haventaks. Vóór je officieel voet zet in het havengebied betaal je die taks in een hutje. Verwacht je aan veel kinderen, niet alleen op de boot, maar ook als speelvogels rond de boot. Met zelfgemaakte flippers duiken jonge kinderen de munten op hen toegeworpen vanaf de ferry. Bij het nemen van een veerpond met wachtende bussen kan het interessant zijn om de wachtende bussen aan te spreken of je mee kan. Zo ben je een onderhandeling dichterbij je einddoel.
Pusher boats brengen je naar de kleinere eilanden en dienen als zeetaxi. Deze bootjes zijn je transport tijdens het eilandhoppen: simpele, gemotoriseerde bootjes.

Doe zoals de lokale bevolking en neem de jeepney

Op land zijn er vele vervoersmogelijkheden. We starten met de hobbelige jeepney’s. De kleurrijke hippiebusjes geven plaats aan twaalf Europeanen, wat omgerekend voor Filipijnse termen tot twintig personen kan gaan. Houten krukjes dienen als extra zitplaatsen in het middenpad terwijl grotere bagage op het dak wordt gesnoerd. Officieel mag het niet, maar af en toe nemen passagiers op het dak plaats. De chauffeur rijdt, terwijl een bijzitter het geld aanneemt. Als een soort van vuilnisman hangt hij aan de buitenkant terwijl hij fluitend of roepend de chauffeur informeert om te stoppen. De jeepney’s functioneren als buurtbusjes. Je zit naast schoolgaande kinderen, mannen met hanen onder de armen, borstvoeding gevende moeders, boeren met koopwaar voor de markt… Zij aan zij zittend reis je tussen de lokale bevolking voor een paar cent verschillende kilometers, welliswaar tegen een trager tempo dan de (mini)bussen. De jeepney’s starten en eindigen in grotere busterminals bij de lange-afstandsbussen.

Bevriezen in de lange afstandsbus

Het tweede in het rijtje van openbaar vervoer in de Filipijnen over land bestaat uit de lange afstandsbus. Meerdere maatschappijen rijden op een eindbestemming, ga dus langs bij de verschillende terminals om te winkelen. De goedkoopste optie is de bus met open ramen en slechte vering. Lekker avontuurlijk, maar voor een paar euro meer heb je airconditioning. Trek wollen sokken aan, sjaal, muts, handschoenen en een dikke wintertrui. Dat klinkt als een grap, maar geloof ons, dat is het niet. Eten hoef je niet mee te nemen. Tijdens de tussenstops nemen de chauffeurs koffiepauzes en bij de stoplichten komen verkopers met manden op de bus. Ga er van uit dat er geen toilet aan boord is, gebruik de pauzes dus wijs.

Hoezo betaal ik in de minibus een zitplekje voor mijn rugzak?

De minibusjes vormen het derde vervoersmiddel in de Filipijnen. De minibusjes geven officieel plaats aan negen personen. Het is niet ongezien dat een houten plank toegevoegd wordt voor extra zitplaatsen. Eenmaal het busje gevuld is vertrekt ie. Ook je grote rugzak betaalt een zitplaats. Wanneer je met twee of meerdere personen reist onderhandel je de prijs van dan! De twee rugzakken nemen gestapeld namelijk geen twee zitplaatsen in.

Je grote rugzak betaalt ook een kaartje in de minibus. Reis je met twee? Onderhandel! De twee rugzakken nemen gestapeld geen twee zitplaatsen in.

Voor 20 cent lopen in de hitte, of gebracht worden met de tricycle?

Tot slot misschien wel het leukste openbaar vervoersmiddel in de Filipijnen: de tricycle. Denk aan een motor met een gelast frame wat als overkapte zijspan dient. Net als de jeepney’s zijn vooral de zijspannen de eyecatcher. In de zijspan is plaats voor twee (smalle) personen en wat handbagage. Grotere tassen worden achter- of bovenop vastgemaakt met touwen. De tricycles zijn een welgekomen openbaar vervoer in Filipijnen om in het warme weer te pendelen tussen busterminals, ho(s)tels en bezienswaardigheden. De chauffeurs kennen de omgeving en weten welke busmaatschappijen naar welke bestemmingen rijden.

Spread the love