Malapascua

Duiken met Thresher-haaien in Malapascua

In Azië, Ervaar, Filipijnen, Landen, Sport, Trips & Tours by LeenLeave a Comment

Duiken met Thresher-haaien in Malapascua

Als in een theatervoorstelling cirkelen de grijze vier meter lange haaien om jouw groepje van duikers. Vasthoudend aan het verankerde touw in de sterke stroming van de zee rond Malapascua ben je verzekerd van een plekje op de eerste rij. Je hartslag schiet omhoog en je probeert zoveel mogelijk van deze natuurpracht mee te krijgen. Net na zonsopkomst, nieuwsgierig als ze zijn, komen de Thresher haaien met hun indrukwekkende staart een kijkje nemen.

Malapascua; de duikbestemming voor duiken met haaien

Na een boottochtje van ongeveer 45 minuten arriveer je op een klein paradijsje genaamd Malapascua. Het eilandje van ongeveer drie vierkante kilometer ligt iets ten noorden van het grote eiland Cebu. Malapascua is één van de beroemdste duikbestemmingen in de Filipijnen, meer zelfs: van Zuidoost-Azië. Vanaf Malapascua is de lijst met duiklocaties en de hoeveelheid aan onderwaterleven bijna eindeloos. Daarbovenop is dit eiland ook nog eens een paradijsje wat betreft de stranden en baaien. Met behulp van de lokale motortaxi sta je in no-time in een verlaten baai waar de turquoise zee en het witte strand voor jou alleen zijn.

Onbeschrijfelijke natuurpracht in de onderwaterwereld van Malapascua

Malapascua staat vooral bekend om het duiken met haaien zoals Threshers en rifhaaien. Maar er is nog zoveel meer te bewonderen: roggen, zeepaardjes, zeeslangen en murenes liggen je op te wachten. Met een beetje geluk en op het juiste moment in het seizoen kom je hammerheads tegen. Of je daalt af naar het wrak van het in 1988 gezonken veer de Dona Marilyn. De gidsen nemen je mee naar uitgestrekte koraalvelden en meters diepe wanden vol met onderwaterleven.

Zorg ervoor dat je extra dagen voor Malapascua voorziet. Zo geef je jezelf de tijd om veel verschillende duiklocaties ontdekken.

Tips bij een bezoek aan Malapascua

Voor de Nederlandssprekende en beginnende duikers onder ons is Little Mermaid Diveresort een perfecte bestemming voor het behalen van je SSI- of PADI-certificaten. Roland, de Nederlandse manager en instructeur helpt je uitstekend bij het maken van keuzes qua certificering. Daarnaast is het uitermate handig dat je wat dieper op de materie in kan gaan in je eigen moedertaal.

Zorg ervoor dat je wat extra dagen op deze bestemming kan blijven zodat je veel verschillende locaties kan zien. Er is veel variatie in de omstandigheden van de locaties. Zo kun je stromings-, nacht-, diep-, grot- en wrakduiken.

Top 5 duiklocaties Malapasua:

  1. Monad Shoal; de locatie voor het zien van Thresher haaien.
  2. Gato Island; tunnelduiken, grotduiken en een prachtig rif gevuld met macro-onderwaterleven.
  3. Dona Marilyn; wrakduik op de in 1988 gezonken veerboot.
  4. Kimud Shoal; in de juiste periode vind je hier de hammerheads!
  5. North Point; prachtige stromingsduik tussen onderwatercanyons.

Little Mermaid Dive Resort, uitvalbasis voor jouw duik

Dit prachtige duikresort ligt op het zuiderstrand van Malapascua. Slechts 15 meter wit poederzand scheidt het resort van de bootjes die je naar alle duiklocaties brengen. De Nederlandse manager Roland helpt je graag bij het uitkiezen van trips, uitrusting of een complete SSI- of PADI-training. De duikschool voorziet in bijna alle SSI- of PADI-cursussen en specialties. Uiteraard zijn ze in het bezit van up-to-date materiaal en uitstekende gidsen en instructeurs. In het resort vind je een goed restaurant met ontbijt, lunchpakketten en roomservice. De paradijselijke accommodaties met airconditioning bevinden zich aan het witte strand van Malapascua.

Wil jij ook proeven van de onderwaterwereld met Little Mermaid Dive resort? Neem een kijkje op de website of snuffel rond op de Facebookpagina. Klik hier om hen te mailen met jouw vragen.

Spread the love