Zijderoute China

5 niet te missen plekken langs de mythische zijderoute in China

In Azië, Blog, China, Landen by LeenLeave a Comment

5 niet te missen plekken langs de mythische zijderoute in China

De zijderoute, slechts weinig wegen spreken zo tot de verbeelding als deze historische verbindingsroute tussen de Oriëntaalse en Westerse wereld. Hoewel de naam suggereert dat er uitsluitend zijde werd verhandeld, is niets minder waar. Het netwerk aan wegen werd gebruikt om, naast zijde ook wierook, satijn, buskruit, parels en specerijen te verkopen. De beroemde Italiaanse handelaar Marco Polo handelde langs de zijderoute in de middeleeuwen. Hieronder volgen 5 niet te missen plekken langs de mythische Zijderoute in China.

UNESCO wereld wonderland langs de zijderoute in China

Wie naar de zijderoute in China reist kan beginnen in de oude stad Chang’An. Hier ligt het begin- of eindpunt van die mythische route. Verschillende dynastieën lang diende de stad, ondertussen bekend als Xi’an, als hoofdstad en was het befaamd om zijn prachtige tuinen. Momenteel zakken veel toeristen er af om het legendarische terracotta leger te aanschouwen. Zak van het mysterieuze pottenbakken leger af naar dé trekpleister van China: De grote Chinese Muur nabij de Jiayu Pas. Dit stuk muur is wellicht de best bewaarde en best begaanbare van het 6.400 kilometer lange bouwwerk. Geniet er van het spectaculaire uitzicht over het Quilian-gebergte en de ruige landschappen van de Gobi woestijn, grenzend aan Mongolië.

De tourist traps en de beter verborgen pareltjes

Nog zo’n door UNESCO beschermd bouwwerk zijn de Mogao grotten. Op ongeveer 25 km afstand van Dunhuang zie je in symbolen en grottekeningen de culturen die gebruik maakten van de route. Liever weg van de menigte? Het boeddhistische tempelcomplex Bingling Si ligt op tientallen kilometers van Lanzhou. Het is niet de gemakkelijkste locatie om te geraken, maar oh-zo het bezoeken waard! Geniet van de adembenemende landschappen vanaf de speedboot die je naar het tempelcomplex brengt.

Het knooppunt van de Zijderoute bevindt zich in Urumqi. Echter is de internationale Bazaar een typisch gevalletje “tourist trap”, want het gebouw mag er dan historisch uitzien. Het werd gebouwd in 2003 en dient dus vooral om toeristen te lokken. Ga daarom naar naar Kashar. Deze oasestad ligt niet ver van de grenzen met Kirgistan en Tadzjikistan. Oude handelskaravanen hielden hier halt om te rusten. ‘s Zondags wordt hier gehandeld in vee, en vind je er shish kebab eettentjes, verkopers van bonen of rijst in grote zakken en de meest kleurende en geurende kruiden. De Grand Bazaar van Kashar is elke dag toegankelijk en een ideale locatie om unieke souvenirs op te doen. Waan je hier écht op de zijderoute!

Op bezoek in het land van de draak

Een goede reis begint natuurlijk bij een goede voorbereiding. Om China te bezoeken heb je een visum nodig. Vergeet niet om tijdig je visum voor China te regelen. Een visumbureau kan je helpen bij jouw visum China aanvraag. De aanvraag kan eenvoudig online geregeld worden!

Spread the love