7 Reisapps die je moet hebben!

In Gear & Tools by LaurensLeave a Comment

In het doolhof van reisapps voor je telefoon of tablet is het lastig kiezen geblazen! Daarom hebben we er een paar op een rijtje gezet die je niet van onze smartphone krijgt.

Hieronder volgen onze 7 favoriete reisapps

Reisapps1. Skyscanner

De app om al je vluchten te regelen. Je kunt makkelijk zoeken over een langere periode zoals een maand (vooral handig voor flexibele reizigers). Maar wat wij vooral handig vinden is de feature “prijsalarm”. Zo kun je via e-mail op de hoogte worden gehouden over prijswijzigingen van jouw vluchten. Handig bij het scoren van goedkope tickets…

2. Hostelworld

Voor ons de uitgelezen app om je overnachtingen te regelen. Elk zichzelf respecterend hostel is hierop aanwezig en je kunt makkelijk prijzen, beschikbaarheid en locatie checken. En het belangrijkste van allemaal: ze hebben een geweldige reviewverzameling zodat je precies weet wat je te wachten staat.

Reisapp3. TripAdvisor

Vlug even checken wat er allemaal in dit onbekende stadje te doen is?Daarvoor gebruiken we TripAdvisor. Handig bij het selecteren van tours, restaurantjes en accommodaties. Ook een zeer goede reviewservice.

4. Maps.Me

De bekendste mappenkaart-app is Google Maps maar in gebruik vinden wij Maps.Me veel handiger. Gebruiksvriendelijker en een gemakkelijker om je eigen highlights op je kaart te pinnen. En even geen internet in de buurt? Je kunt heel gemakkelijk een kaart van te voren downloaden. Ideaal dus!

5. Currency Converter

Nagenoeg alle valuta staan erin met realtime updates van de koersen. Zeer gemakkelijk in gebruik en dus erg handig om even om te rekenen hoeveel dat souvenirtje kost. Zeker als je door meerdere landen reist is deze app een ware digitale aanvulling.

Reisapp6. All Trails

Hou je net als ons van hiken dan is deze app een must. Meer dan 20.000 trails staan in deze app. Je kunt je wandeling tot in de puntjes voorbereiden en wat wij wel makkelijk vinden is dat je ook meteen een hoogtegrafiekje kunt zien. Zo vergis je jezelf in ieder geval niet in de zwaarte van een route. En wat helemaal cool is; je kunt je trek opnemen en naderhand terugvinden in je app of op je laptop. Je ziet daarnaast ook de locaties van je gemaakte foto’s. Fun!

7. Tourist Eye

Geen dikke reisbijbels maar een handige app op maat. Je voert je locatie(s) in en je kunt automatisch tours, bezienswaardigheden en weet ik niet wat toevoegen. Zo stel je makkelijk je eigen reisgids samen.

Dus downloaden en testen maar. Bij ons zijn ze in ieder geval niet meer van de telefoon af te krijgen.

Spread the love