eTA Canada

Alle ins en out over het eTA Canada

In Canada by LeenLeave a Comment

Canada: het land van zes tijdzones. Wablief? Ja, zes! Genoeg oppervlakte dus om te ontdekken. Trek je naar het Franstalige oostelijke gedeelte? Of naar de westkust van Canada waar Engels gesproken wordt? Welke richting je ook optrekt, vertrek nooit zonder de juiste documenten. Wij maken je wijzer!

What’s in a name, ey?

Je komt het land niet in zonder de juiste documenten. Naast je geldig paspoort heb je een eTA nodig. Een wat? Een eTA. Dat staat voor niets minder dan electronic Travel Authorization. De definitie van eTA is de toestemming die je krijgt om het land in te reizen. Hij is overigens makkelijker en sneller aan te vragen dan een visum. Bovendien is de eTA gekoppeld aan je paspoort en hoef je hem niet uit te printen.

eTA Canada

De kleine lettertjes

Er zijn een aantal belangrijke kleine lettertjes waar we je aan herinneren bij de aanvraag. We zetten het vergrootglas op meerdere voorwaarden en weetjes:

  • Kom je Canada binnen per boot of over land? Dan heb je geen eTA nodig. Je vult in dat geval bij aankomst een ander formulier in bij de Canadese immigratiedienst.
  • de eTA blijft vijf jaar geldig:
    • binnen die periode van vijf jaar mag je steeds maximaal zes maanden aaneengesloten in Canada zijn.
    • Vervalt je paspoort waaraan de eTA gekoppeld is? Bummer, ook jouw eTA vervalt automatisch en je zal een nieuwe moeten aanvragen.
  • Bij de eTA aanvraag vul je enkel de eerste keer een aankomstdatum in. Krijg je niet genoeg van het land en wil je binnen de geldigheidsduur van zes jaar terugkeren? Dan is het niet nodig om een tweede aankomstdatum in te vullen.
  • Je hebt ook geen eTA nodig als je één van de volgende documenten op zak hebt:
    • een geldig visum voor Canada hebt
    • een geldig Canadees paspoort
    • Permanent Resident Cart
    • Permanent Resident Travel Document
  • het is niet mogelijk om een uitgereikt eTA te verlengen, je kunt wel een nieuwe aanvragen.
  • Werken en studeren in Canada
    • Studeer of werk je minder dan zes maanden in Canada? In dat geval heb je geen speciale study permit of work permit nodig.
    • Heb je een study of work permit aangevraagd is het niet nodig om apart een eTA aan te vragen. Die zit al automatisch inbegrepen bij een study of work permit.
  • Gebruik je Canada als overstapland? Helaas, ook als je maar 1 minuut voet op Canadese grond zet heb je een eTA nodig.

eTA voor Canada gemakkelijk aanvragen

Comment ça marche? Hoe gaat dat in zijn werk, zo’n eTA voor Canada aanvragen? Eigenlijk is het simple comme bonjour. Je hoeft er niet voor naar een consulaat of ambassade te trekken, dus dat is al een hele opluchting. Je vraagt de eTA simpelweg online aan. Bekijk het filmpje hieronder hoe dat in zijn werk gaat.
Houd je favoriete betaalmiddel bij de hand (visa, Bancontact, Paypal of iDeal) en ga naar een betrouwbare site om de eTA aan te vragen.

Safe travels in Canada, ey!

Spread the love