Duiken in Japan

Duiken in Japan bij het Izu schiereiland, 2 uur van Tokio

In Azië, Ervaar, Japan, Sport, Trips & Tours by LaurensLeave a Comment

Duiken in Japan bij het Izu schiereiland, 2 uur van Tokio

Het Izu schiereiland ligt op twee uur ten zuidwesten van Tokio en is de perfecte uitvalbasis voor duiken in Japan. Izu is ontstaan door een botsing tussen de Filipijnse en de Okhotsk plaat. Hierdoor vind je veel vulkanen, geisers en bergen op dit schiereiland. De natuur is door de ligging op de Filipijnse plaat ietwat anders dan de rest van Japan.

Door de geologische omstandigheden kom je onder de zeespiegel ook veel natuurlijke diversiteit tegen. Naast koraalriffen en vele soorten onderwaterleven ontdek je grotten en warmwaterbronnen.

Dé duikschool van het Izu schiereiland

AdventureBackpack.com duikt met Inatori Marinesports Center een dag in het diepe van Sagami Bay. Voor vandaag staan twee kantduiken op het programma en Junichie en Shinya leggen ons alles uit over de omgeving en wat we waarschijnlijk gaan zien.
In hun grote duikschool bevindt zich naast een boel documentatie ook een kleine kantine, douches en een winkel met de nieuwste duikspullen. Naast het gebouw wordt op dit moment druk gewerkt aan een nieuw drie meter diep trainingsbad. Nog wat verder loop je naar het onlangs aangeschafte hotel waar in de toekomst gasten kunnen verblijven.
De verwachting is dat het zwembad nog deze zomer en het hotel in 2018 worden geopend.

De duiken

We maken twee duiken van een klein uur op geringe diepte (rond 15m). Tijdens onze duik over kleurige koraalriffen komen we veel soorten onderwaterleven tegen. Zo begroeten we gele koraalvlinders, grote doorn- en pijlstaartroggen en een kidako murene. Vlak voor ons schijnt Junichi onder een grote steen. Daar, in het donker, licht een anderhalf meter lange stierkophaai op. Wat een prachtig beest.
Naast deze vissen zien we zeesterren en -egels, een

zeekomkommer vergezelt door zeekomkommerkrapjes en rode alg. Deze laatste staat in Azië bekend als een ware delicatesse.
Tussen de twee duiken warmen we lekker op in een bad gevuld met hotspringwater en een lekkere kop thee.

Perfecte dagtrip vanuit Tokio

Met veel duikplezier kijken we terug op deze prachtige trip. De jongens van Inatori Marinesports Center hebben ons perfect geholpen met goede uitleg over de omgeving en rustten ons uit met prima materiaal. Een vette aanrader dus als je in de buurt van Tokio verblijft en de Japanse onderwaterwereld wilt ontdekken.
Naast dagtrips verzorgt Inatori Marinesports Center tevens volledige Padi-cursussen op elk niveau.


http://i-mc.co.jp/
 https://www.facebook.com/inatorimarine
 https://twitter.com/inatoriMarine

Spread the love