Choquequirao, Vilcabamba en Machu Picchu, ontdek deze incasteden in een spectaculaire hike.

In Peru, Trips & Tours, Zuid-Amerika by LaurensLeave a Comment

Choquequirao, Vilcabamba en Machu Picchu, ontdek deze incasteden in een spectaculaire hike.

Choquiquerao, Vilcabamba en Machu Picchu, ontdek de ruïnes van de drie laatst bewoonde Incasteden in Peru. In het hoge Andesgebergte hike je in negen dagen van Choquequirao via Vilcabamba naar Machu Picchu. Je klimt en daalt door verschillende klimaatzones en komt diverse Andes wildlife tegen zoals de brilbeer, de condor en de alpaca.

Machu PicchuIncaruines, kamperen in de wolken, wildlife en schitterende vergezichten

De Choquiquerao expeditie is een van de mooiste, indrukwekkendste maar ook moeilijkste hikes in de Cusco regio. Saillant detail van deze hike, je bezoekt de drie belangrijkste Incaruines Choquequirao, Vilcabamba en Machu Picchu. De idyllische vergezichten over bergkammen bezaait met gletsjers zorgen ervoor dat je continu vol energie de bergpassen trotseert. Een goede gids, energierijke maaltijden door je fantastische privékok en de variatie in flora en fauna maken deze trip tot een herinnering die je jouw leven niet meer vergeet.

Hiken en de expeditie

De expeditie start al voor je eerste stappen met je wandelschoenen. De dag voor vertrek is er een uitgebreide briefing waarin je wordt voorbereid op wat je te wachten staat. Negen dagen hiken, in totaal meer dan 90km klimmen en dalen, drie Incasites en kamperen onder de sterren, dat is het plan. Je daalt tussen de rotsen, grote delen over de beroemde Incatrail, waar je op weg naar de rivier in het dal de temperatuur elke minuut voelt stijgen. Je overnacht naast de rivier waar je ‘s nachts de Melkweg boven je ziet schitteren. Gedurende de hikes zie je de typische wildlife uit de Andes zoals condors, brilberen en diverse reptielen.

Choquequirao, de wieg van goud

Choquequirao, is de eerste van de drie Incasites die je bezoekt. Machu Picchu is verreweg het bekendst maar Choquequirao is met zijn identieke bouwstijl meer dan drie keer groter. De ruïnes, waar pas 40% van is vrijgemaakt van vegetatie, zijn gebouwd op diverse terrassen rondom de afgevlakte bergtop Sunch’u Pata. Je wandelt een paar uur over deze op 3050 meter boven zeeniveau liggende ruïnes terwijl de gids je de historische verhalen verteld. Genietend van de vergezichten over valleien en gletsjers wandel je van de ene naar de andere site. De 90 treden tellende Lamatrappen, tempels en woonhuizen, de plaza’s en het bewateringssysteem komend vanaf de nabij gelegen gletsjer. Doordat het uitsluitend te bereiken is via een zware vierdaagse trek kom je erg weinig weinig toeristen tegen.

Vilcabamba, de verloren stad van de Inca’s

Vilcabamba bereik je na zeven dagen hiken. Direct naast dit dorp liggen op een tweetal bergen de ruïnes van Vitcos-Rosaspata en Nustahispaña. Machu Picchu heeft de meeste bekendheid maar deze stad wordt toch echt gezien als de belangrijkste. Ze is namelijk de laatste schuilplaats voor de Incas, vluchtend voor de Spanjaarden. Een letterlijk hoogtepunt van deze trip is de bergpass Abra of Choquetacarpo (4600m) vlak voor je de stad bereikt.

Machu Picchu, de oude bergtop

Machu Picchu, één van de zeven moderne wereldwonderen, heeft eigenlijk geen introductie nodig. Naast de Urubambarivier, op een bergkam in de heilige vallei vindt je de door Inca Pachacuti gebouwde stad. De wereldberoemde Incaruïnes op 2430 meter hoogte en ongeveer 80 kilometer ten noordwesten van Cusco beklim je vanaf Aguas Calientes, welke je bereikt met de trein, in ongeveer één uur. Ook hier wordt je weer begeleid door je gids welke je alle interessante verhalen verteld. Naderhand ben je vrij om mountain Machu Picchu te beklimmen. Zeker een aanrader want je hebt hier een spectaculair uitzicht over de gehele site en met een beetje geluk maak je prachtige foto’s van de piek in de wolken.

Accommodatie en extra’s

Je hiked deze negen dagen met je dagrugzak gevuld met water en snacks voor gedurende de dag. Tijdens je trekking worden jij, je medehikers en de gids gevolgd door een karavaan van muilezels, paardendrijvers en een kok. De muilezels dragen de tenten, proviand, de materialen voor de kok en de rest van de uitrusting. Je slaapt in je vierseizoenentent want ‘s nachts koelt het geregeld af tot onder het vriespunt. In de ochtend wordt je gewekt met warm water om je te wassen en een verse kop cocathee. Een uitgebreid ontbijt, snacks en fruit voor onderweg, een stevige lunch en een voedzaam diner bereid door de kok zorgt voor een berg aan energie. Tijdens te verplaatsing naar Machu Picchu maak je gebruik van busjes en de beroemde trein van Cusco naar Aguas Calientes.

Tips

Hoe beter je conditie, hoe meer je geniet. Het is een pittige hike dus bereid jezelf voor door training en zorg dat je aan de hoogte went door bijvoorbeeld een paar dagen voor je vertrek in Cusco (3360m) te verblijven.
Neem je wandelstokken mee of huur ze. Negen dagen wandelen en vooral het dalen geeft een behoorlijke impact op je spieren en gewrichten en je wandelstokken helpen dat te voorkomen.

Apus-Peru

www.apus-peru.com
reservas@apus-peru.com
366 Cuichipunco,
Centro Historico, Cusco, Peru
Link naar tour
Facebook
Youtube-video

Spread the love