Tarifa, respect The Vibe!

In Ervaar, Europa, Spanje, Sport by LaurensLeave a Comment

Tarifa is een klein plaatsje dat zowel aan de middellandse zee als de Atlantische oceaan ligt en is werelds! De unieke ligging zorgt ervoor dat er vrijwel altijd wind staat, een waar paradijs voor de Kitesurfer.

Tarifa; kiteboarding paradise numero uno!

De kust bij Tarifa is een populaire bestemming in Europa voor kiteboarders. De constante wind van de Atlantische oceaan en de geweldige golven maken dit tot een van de beste kiteboard-plekken op het Europese continent. Het is ook de plaats waar vele kiteboard-wereldkampioenen opgegroeid zijn en wonen.

Er zijn speciale kitezones op het strand. Het grootste gedeelte van het strand is gewijd aan het kitesurfen maar er is ook een zone voor windsurfers en een kleine zone voor zwemmers. De zones zijn niet bijzonder duidelijk aangegeven, maar probeer je aan de zone te houden om ongelukken te voorkomen. Op het strand zijn leuke, gezellige strandtentjes te vinden met een heerlijke surfvibe. Lekker even uitpuffen, biertje, lekker hapje, muziek, alles is aanwezig. Maar ook faciliteiten als een compressor voor je kite, douches en spoelgelegenheden zijn er volop aanwezig.
De condities kunnen voor de beginners heftig zijn, door de sterke stroming en hoge golven. Ook wordt het er snel diep, check daarom altijd windguru voordat je gaat (www.windguru.cz/43).
Bull Kite School is een aanrader wanneer je je uitrusting wilt huren of lessen wilt nemen, IKO gecertificeerd en tevens instructors training center. www.bullschool.com
Het mooie is dat je (in September) volop ruimte hebt op het water, ook de kamikazepiloten kunnen zich uitleven zonder anderen tot last te zijn ;-D

Tarifa, het verborgen pareltje


Tarifa
staat voor wind, cultuur, natuur, zon en een heerlijke surfvibe.
Het centrum bestaat uit sfeervolle smalle straten, boetiekjes, restaurants, terrassen en barretjes.
Vanaf dit kleine stadje in het zuidelijkste puntje van Spanje, kun je Marokko zien liggen en er met de boot naar toe als je dat wilt. Ook is het spotten van walvissen en dolfijnen hier zeer populair dankzij de ligging aan de straat van Gibraltar.

Eten & borrelen

Ook voor de innerlijke mens is Tarifa een klein paradijs. Op de promenade bij “
” vind je diverse goede restaurants en de verborgen steegjes van “Santisima Trinidad” zijn zeer uitnodigend en sfeervol. Je vindt er talloze restaurants en barretjes voor ieders smaak.
Mijn persoonlijke favorieten zijn het grote aanbod verse vis en natuurlijk de Tapas met een Coronita on the side!

Viva la vida!!

Wendy Berkers

Gastblogger
AdventureBackpack.com

Wendy Berkers - wendyberkers@gmail.com

Deze reislustige Brabantse kitesurfster reist regelmatig onze planeet over op zoek naar de mooiste plekjes en de beste surfspots. Daarnaast klimt ze soms in de pen om voor ons een avontuur op papier te zetten.

TarifaTarifaTarifaTarifa
Spread the love