Fietsen in Vancouver

Een rit fietsen in Vancouver

In Canada, Ervaar, Noord-Amerika, Sport, Trips & Tours by LeenLeave a Comment

Een rit fietsen in Vancouver

De wind speelt met je haren terwijl je uitbolt op je trappers en ziedaar! Een watervliegtuig parkeert zich in de haven. In de achtergrond bevinden zich de groen beboste bergen met witte toppen. Dit is Canada op zijn mooist. Fietsen in Vancouver is letterlijk fietsen doorheen een prentenkaart. Elke bocht brengt je naar een nieuw pittoresk plekje.

Fietsen in Vancouver is veruit de beste manier om de stad te ontdekken. Niet alleen is fietsen goed voor het milieu; de voorzieningen zijn daarbovenop ideaal wanneer het aankomt op fietsen in Vancouver. Met zijn brede fietspaden en mooie lunchplekken maakt het Vancouver, na Amsterdam, misschien wel dé fietsstad van de wereld. Langs het meanderende fietspad lees je meer over de locatie of de eerste volkeren die Vancouver bewoonden.

Tip: Huur je fiets tot 9 uur ’s avonds om de zonsondergang mee te pikken

Om een fiets te huren ga je naar de West side. Op een steenworp van Stanley park en Waterfront station bieden fietsverhuurfirma’s mountainbikes, stads- of elektrische fietsen aan. Voor ieder wat wils dus. Reserveren op voorhand is niet nodig. Probeer een firma te vinden die fietsen verhuurt tot 21 uur, Zo kan je de zonsondergang meepikken aan Kitsilano beach. Een fietshelm is verplicht als je gaat fietsen in Vancouver, echter zie je maar weinig inwoners ermee fietsen.

Langs het meanderende fietspad lees je meer over de locatie of de eerste volkeren die Vancouver bewoonden. Terwijl je verpoost langs de grote fietsroute kom je langs verschillende adembenemende sites. Het grappige is dat (onbewust) iedereen dezelfde kant op fietst. Officieel is er geen startpunt, je volgt de groene fietslanen en je komt langs de mooiste strandjes, verpozingsbankjes, musea en havens gefietst. Neem lunch mee, of geniet van de vele barretjes, cafés en restaurantjes die verspreid liggen langs de route wanneer je gaat fietsen in Vancouver. Wij eindigden in het hippe Kitsilano beach waar de restaurantjes betaalbaar zijn en de strandgangers jeugdig en je daarenboven kan genieten van een prachtige zonsondergang!

Spread the love